Zon, zee, strand, jetlag....
Blijf op de hoogte en volg Jelmer
24 Augustus 2012 | Cook Eilanden, Avarua
Ik heb 2 extreem goeie vluchten gehad (Overgestapt in LA) waarbij ik tijdens de vlucht van LA naar Rarotonga gewoon de beschikking had over 3 stoelen (En een ruftende overbuurvrouw maar dat terzijde...) dus luxe alom!
De eerste paar dagen hier zijn toch best wel een beetje apart verlopen... Niet apart in de zin van 'wat gaat het hier raar', maar apart in de zin van 'Hetgeen waar ik zolang naar toegeleefd heb is nu gewoon begonnen en ik zie jullie allemaal gewoon de komende 9 mnd niet en ik ben de komende maanden "alleen"....'
Daarbij kwam dat ik toch wel wat last had van een jetlag. Ik hoor jullie denken: 'Apart zeg?'. Tsja, ik snap het zelf ook niet, mijn route bestond ook slechts uit: Om 13.20u vertrekken vanuit Amsterdam, 11uren vliegen en om 15.00u aankomen in LA, om 23.15 weer verder vliegen (9uren) richting Rarotonga en daar om 6u plaatselijke tijd weer aan te komen... Zoals ik al zei, ik snap er zelf ook geen reet van... Het is trouwens ook heerlijk slapen in een vliegtuig met een paar stelten van 6meter 30!
Heerlijk zeg, dat klagen terwijl ik eigenlijk helemaal niks te klagen heb! Want stiekem is het hier heerlijk, is het elke dag 25graden, zie ik vandaag eigenlijk pas de eerste echte wolken en ben ik plaatselijk verbrand! Plaatselijk? Jawel! Want ik ben er achter gekomen wat een nadeel is van alleen reizen.. Er is helemaal niemand om mijn rug in te smeren :'-( Met als resultaat dat ik twee redelijk lichte schouderbladen heb en een lobsterrug, uitstekelbaars! ;-)
Verder vlieg ik maandag door naar Cairns waar ik wel heel veel zin in heb want hoe rlxt het hier ook is, er is wel verrekte weinig te doen!
Wil ik verder nog iets melden?
Euhm, ik heb momenteel mijn ritme in ieder geval wel gevonden en geniet van mijn tijd hier! En ik begin er aan te wennen dat ik wanneer ik uit bed kom, er 10 andere mensen aan de ontbijttafel zitten want dat zal de komende 8 maanden vast nog wel vaker gaan gebeuren.... ;-)
Voor nu, ik spreek jullie later! Hou me van jullie ontwikkelingen ook wat op de hoogte via de mail ofzo... vind ik leuk (duimpje)
En oja, ik ben tot nu toe alleen nog maar mijn tandpasta kwijt geraakt!! Of ik trots ben? Ja! En euforisch!!
24 Augustus 2012 - 08:57
Monica:
Klinkt allemaal goed Jelmer!
Geniet ervan :) -
24 Augustus 2012 - 10:20
Marloes Volker:
Hahaha, leuk om te lezen! Jaa, dat insmeren is inderdaad een nadeel aan het alleen reizen maar op het strand is er vast wel een local die jou daar mee wil helpen ;)
Xx -
24 Augustus 2012 - 12:21
Krista:
Hè Jelmer,
Ik zie hier al twee mooie verhalen! Goed om te horen dat je aangekomen bent, veilig en wel!
Zonder tandpasta en iemand die je rug in kan smeren zal je, je vast wel redden ;-)
Geniet er van! -
24 Augustus 2012 - 13:00
Lisanne:
Jelmer!
Wat heerlijk om je verhalen zo te kunnen lezen.. Terwijl ik het lees hoor ik je het zeggen en zie ik jou het beleven! Fijn dat je een goede reis hebt gehad. Nog even genieten en dan straks door naar de volgende stop. Geniet ervan en klaag maar een slag in de rondte, hoewel je niets te klagen hebt, is het toch leuk om te lezen!
x -
24 Augustus 2012 - 21:00
Marijke:
Ach Jelmer je doet het zo goed:)Je bent al 5 dagen op jezelf aangewezen en dan alleen nog maar je tandpasta kwijt. Je oom (jan) gaat het weekend weg met de boot en was nog maar amper weg en had me al twee keer gebeld om dingen die hij kwijt was. Its all in the family zullen we maar zeggen.Geniet van je avontuur en houd ons vooral op de hoogte. veel liefs -
25 Augustus 2012 - 14:22
Sip En Alie Roos:
Wat geweldig om je belevenissen te volgen en natuurlijk wensen we je alle goeds op je verdere reis je weet dat we uitzien naar je belevenissen onderweg Gr. van terschelling -
26 Augustus 2012 - 20:54
Marco En Marleen :
Hee broertje!! Bedankt voor je mooie verhaal en geruststellende woorden, dat je alleen nog maar je tandpasta verloren bent haha..het afscheid was inderdaad tranen met tuiten, maar wat fantastisch dat je reis nu begonnen is! Zo te horen geniet je al volop! goeie reis alvast morgen en dikke knuffel van ons! Liefs m en -
28 Augustus 2012 - 19:22
Atte En Douwina:
Hee Jelmer, wanneer we dit schrijven, zit je alweer 5 uren in het vliegtuig. Het zal dan nog wel een uurtje of 6 duren voor je in Cairns aankomt. We hebben op google Earth al even de omgeving
verkend van het hostel wat je hebt besproken. Daar kun je wel even een balletje(heb je die
trouwens wel mee???) trappen, met al die velden. Hee jong maar weer Suc 6 met je jetlag .
Dikke tuut van ons.